Huske I at holde pause på arbejdspladsen?

Det er vigtigt at huske at holde pause. Det er sådan, vi fungerer bedst, og alle har brug for et pusterum. Husker I at holde ordentlig pause på arbejdspladsen? Læs med her om spændende info og gode råd om pausering.

 

Hold en god pause

Der er bestemt forskel på, om en pause er god eller dårlig. Efter en god pause er man klar til at dukke ned i arbejdet med fornyet energi og efter en dårlig pause, er man måske mere træt og uoplagt. Du kan forsøge at geare de ansatte op til at holde gode pause ved at montere et bordtennisbord på arbejdspladsen. Det er sundt for de ansatte at komme op og bevæge sig, og sidder de fleste ned og arbejder – så er det både godt for psyken og fysikken. En lidt nemmere løsning er at prøve at motivere til, at der gås ture i pauserne. Det er godt at komme ud i den friske luft og bevæge sig lidt.

 

Sådan holder du styr på pauserne

Det smarte ved at tracke sine medarbejdere er, at man får det komplette overblik over, hvornår og hvor længe de holder pause. Så er der ikke noget, der er op til diskussion, for det er dokumenteret. Apparatet du skal bruge hertil, er en smart og praktisk medarbejder GPS, som kan tracke dine ansatte. Den smarte medarbejder GPS kan fungere på flere forskellige måder. Det kan f.eks. være en tracker, der sidder i ansattes personalebiler, så du kan være sikker på, at de ikke lige smutter en tur forbi bageren, når de skal ud på en opgave. Det kan også være af bestemte områder – f.eks. kantinen, hvor du kan se, hvor ofte og hvor længe den enkelte ansatte bruger sin tid der. Det kan også være en form for medarbejder GPS, hvor de ansatte selv skal stemple ind og ud for arbejdstiden, men kun kan gøre det på arbejdspladsen, så du igen er sikker på, at der kun bliver stemplet ind, når der rent mødes ind.

 

Pauser er essentielle for god arbejdskraft

Når vi holder pauser, så er vi efterfølgende klar til at påtage store opgaver. Hvis hjernen ikke har fået den rette ro, kan det være meget svært at koncentrere sig om de store arbejdsopgaver. Når vi holder pause, holder hjernen nemlig ikke fri. Den er derimod i gang med at bearbejde alt den information, du har fodret den med i arbejdstiden. Det kan være fristende at springe pausen over, fordi man har for travlt, men i realiteten kan det betyde, at man blot påtager sig de mindre opgaver, mens de store bliver lagt til siden. Vores nervesystem har også brug for den ro, den får, når man holder pause. Hvis man ignorerer dette, kan det i værste tilfælde resultere i slem angst. Angst er nemlig vores nervesystem, der er i fuldt alarmberedskab, fordi det tror, der er fare på færde. Det er enormt svært at arbejde med angst i kroppen, og hvis man får et stort angstanfald, ja så er det helt umuligt. Pauser kan nedsætte risikoen for angst, og det er noget, man skal tage alvorligt.