Hvad koster det at få et dækskifte?

Pris på dækskifte og køb af nye fælge

Det er et meget bredt spørgsmål, som er svært at svare på helt præcis, da det afhænger af, hvad det er for en type bil du har, hvilke dæk der skal skiftes, samt hvor du får ordnet dit dækskifte henne. Som regel kan du dog forvente at skulle af med minimum 300 – 600 kr. pr. gang. Dette afhænger af igen, hvilken type bil det drejer sig om, om du får dækkene opbevaret hos mekanikeren, eller om du selv bringer dem frem og tilbage.

Pris på dækskifte og køb af nye fælge Hvor ofte skal jeg skifte dæk?

Som regel bør du skifte dæk to gange om året, når du skifter fra sommerdæk til vinterdæk og tilbage igen. Desuden bør du også tjekke, hvor slidte dine dæk er, og om de trænger til at blive skiftet ud. Hvis de er mere end 5 år gamle, så vil det være på tide at få udskiftet. En god måde at finde ud af det på er, at tjekke hvor meget mønster, der er tilbage på dine dæk. Vi anbefaler, at du har ca. 3 mm mønsterdybde på dine sommerdæk og 4 mm mønsterdybde på dine vinterdæk. Dette kan du blot måle med en ganske almindelig lineal.

Viser dine dæk tegn på ældning eller unormal slitage, er det på tide at få dem skiftet. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine dæk bør skiftes, så få det undersøgt hos din bilforhandler eller værksted.

Tre forskellige dæktyper

Der findes tre forskellige typer af dæk, som er specielt designet til den årstid, som de skal anvendes i. De store forskelle findes hovedsageligt i mønsteret på dækket samt den type gummi, som de bliver produceret i.

Vinterdæk: Produceret i en gummiblanding, der er fleksibel selv ved lave temperaturer. Designet med et mønster til at bedre kunne gribe fat i sne og is.

Sommerdæk: Mønstrene er designet til et bedre vejgreb og kortere bremselængde på en tør eller våd vej.

Helårsdæk: En kombination af vinter- og sommerdæk. Bremselængden er ikke så god sammenlignet med et sommerdæk om sommeren. Derudover er helårsdæk hellere ikke lige så gode som vinterdæk, når der for alvor opstår sne på vejene. Dog slipper du for at skifte dæk to gange om året.

Kan jeg selv skifte dæk?

Du kan sagtens vælge at få skiftet dine dæk selv. Det kræver dog, at du først og fremmest har specialværktøj egnet til det samt en god viden omkring det. Derfor vil det som regel være en dækforhandler eller et værksted, der monterer nye dæk.

 

Ønsker du en god pris på dækskifte og måske mangler du samtidig at købe nye fælge? Så vil jeg anbefale, at du tager et smut forbi Padborg Dækcenter.