Volder amningen også dig problemer? En ammepude kan være din redning!

Alle mødre ved, at amning ikke altid er det letteste aspekt ved at blive forælder. For nogle, så kan det gøre ondt, være umuligt at få nok mad i barnet ad gangen, eller måske bare være svært at gøre regelmæssigt.

Heldigvis, så er ammepuden det redskab, som du skal have fat i. Sådan en kan nemlig hjælpe dig som mor rigtigt – læs om hvordan nedenfor.

Hvad er en ammepude egentligt?

Vi bør nok lige definere, hvad en ammepude overhovedet er, før vi kommer for godt i gang med, hvorfor sådan en er så smart.

En ammepude er egentligt bare en pude, som ofte er formet som en åben ring eller en halvcirkel. Denne skal du lægge bag dit barn, når du ammer, hvor barnet så kan lægge sig opad puden og dermed være mere tryg.

I slapper begge mere af

Med en ammepude, så sker der det, at du kommer til at opleve, at du kan slappe mere af. Du skal ikke på samme måde sidde og holde dit barn så tæt, og din krop kommer til at have mere energi at dedikere til selve amningen.

Faktisk er det også rigtigt godt for barnet. Et er nemlig, at det kommer til at være mere trygt, mens det ammer. Denne form gør nemlig, at barnet er tilpas, og ikke kommer til at bevæge sig nogen steder.

Samtidig, så får barnet også lettere ved at nå op til brystet, fordi der ikke er en hånd, som bevæger hovedet eller plads til at flytte sig. Det gør, at det hele går hurtigere, og at barnet får mere at spise ad gangen, hvilket for mange kan være ren velsignelse.

Udvalget derude er stort

Ammepuder er efterhånden blevet det nye sort til mødre, og derfor kan du finde et stort udvalg af ammepuder derude.

Blandt andet finder du dem i forskellige materialer alt efter, hvor miljø- og allergivenligt det skal være, og hvilken følelse, som du og barnet skal have. Selvfølgelig er farver og mønstre også noget, som du helt selv kan vælge, så du kan koordinere det med alt det andet, som dit barn nu har.

Kort sagt, så er ammepuden et produkt, som for mange mødre virkeligt kan ændre livet – hvorfor ikke se, hvad det gør for dig og din baby?